Nieuws   Zoeken 

Tania's tonijnspiezen met citroen
Ingredienten: (2 pers.):
200 gram verse tonijn
twee eetlepels verse dille (of van die handige verse diepvrieskruiden van Daregal (AH)
scheut olijfolie
sap van een halve citroen
2 hele citroenen
peper
lange satehstokken (chinese toko)
Bereiding:
Laat de satehstokken eerst 15 minuten in water liggen. Snijd de tonijn in dobbelstenen die groot genoeg zijn om op een stokje te rijgen Snijd de citroenen in dikke plakken, met schil en al maak van de olie, de dille en het citroensap een soort marinade. Rijg om en om een stuk citroen en een stuk vis op de satehstok. giet de marinade er over en laat het geheel 20 minuten in de koelkast staan. en dan: grillen maar. Niet te lang! een minuut of 5, blijven wentelen. De vis mag best een tikkeltje roze blijven van binnen...
Receptnummer: 7152 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Tania
Opmerking:
Een heerlijk 'alternatief' barbecuegerecht. Lekker met frietjes, salade en een rosé.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept