Nieuws   Zoeken 

Tania's 'Hoort-dat-écht-zo?'-paprikasalade van de barbeque
Ingredienten: (4 pers.):
4 rode paprika's naar believen
balsamico-azijn (gewone azijn mag ook)
olijfolie
vers gemalen zwarte peper.
Bereiding:
Leg de paprika's in z'n geheel op de barbecue of onder de grill Laat ze blakeren tot de hele schil zwart ziet. Geen nood, dit hoort echt zo. Blijf ze wel wentelen. Als ze voldoende geroosterd zijn (meestal na een minuut of 15) van het vuur afnemen en in een plastic zak verpakken. Zak dichtknopen. Na een kwartier de paprika's er uit nemen en opensnijden. Haal het vocht en pitjes uit de binnenkant, leg de paprika met het geblakerde vel naar boven en schraap dit met een mes weg. Er mogen geen zwarte velletjes overblijven. spoel het evt. onder de kraan schoon. Snij de paprika in stukken (niet te klein) en maak er een lekkere sjeuige salade van met de azijn, olie en peper. het lekkerst te eten als het nog lauwwarm is..
Receptnummer: 7153 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Tania
Opmerking:
Dit recept is perfect voor ongeduldige barbecuers: je kunt met roosteren beginnen voor dat het vuur 'klaar' is voor vlees, direct na het aansteken van de BBQ. Heb je alvast wat te doen...en al onze gasten nemen, na enig wenkbrauwfronzen, dit recept mee naar huis om het zelf ook te doen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept