Ingredienten: (3 pers.):
100 gr.magere spekblokjes
1 el olijfolie
1 flinke ui
1 teentje knoflook
1 rode en 1 groene paprika
1 courgette
1 zakje aardappelpuree
2 tomaten
handje zwarte olijven
1 el pesto genovese
zout, peper
100 gr. mozzarella | Bereiding:
Bak de spekblokjes langzaam uit in de olie. Maak ui, knoflook, paprika en courgette schoon en snij ze fijn. Roerbak ze 10 minuten in het spekvet. Maak de puree volgens de aanwijzingen op het pak en schep deze door de groenten. Leg de tomaten enkele tellen in kokend water, laat ze schrikken onder de koude kraan en trek het velletje eraf. Snij ze in stukken en verwijder pitten en vocht. Hak de olijven wat kleiner. Schep tomaten, olijven, pesto erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Schep de stamppot in een vuurvaste schaal. Snij de mozzarella in plakjes, leg ze erop en zet de schaal even onder de grill tot de kaas smelt. |