Nieuws   Zoeken 

Tine's Marokkaanse vismarinade voor 2 visgerechten
Ingredienten: (4 pers.):
1 bosje fijngehakte verse koriander
1 bosje fijngehakte peterselie,
6 uitgeperste teentjes knoflook/of ui,
1 eetlepel komijn of pimentpoeder,
1 theelepel korianderpoeder of gedroogde peterselie,
1 theelepel paprikapoeder,
flinke snuf cayennepeper,
sap van 1 citroen of 2,
3 dl.olijfolie,
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Voor gegrilde vis b.v. spiezen ,de marinade goed door elkaar mengen dan de vis minimaal 1 uur er in leggen,mag ook een hele nacht.dan de vis eruit halen en de marinade bewaren voor het volgend recept,je kan het ook invriezen.De spiezen in de oven een bruin korstje geven af en toe bedruipen met de marinade,tot het gaar is. Dan voor een ovengerecht: de vis in een magnatronschaal leggen de marinade erover schenken,dan groenten erover leggen,b.v. 1/2 courgette,2 tomaten,100gram worteltjes of rapen en een half bosje selderij. Of gekookte tuinbonen en fijngesneden gezouten citroenen. Afdekken met magnatronfolie in 15 min.op half vermogen klaar.
Receptnummer: 7195 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Tine Tacx
Opmerking:
Voor de spiezen kan je beste wat stevige visfilet nemen b.v. tilapia of zonnevis.
Voor de ovenschotel kan je het beste nemen zalm,kabeljauw enz.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept