Gevulde venkel
Ingredienten: (4 pers.):
2 venkelknollen
zout
1 ui
1 teentje knoflook
1 vleestomaat
25 gr. boter
100 gr. spekblokjes
1 tl. tijm
peper
Bereiding:
Maak de venkel schoon. Neem de 4 mooiste buitenste bladeren van de venkel en houdt ze apart om te vullen. snijd de rest van de venkel in kleine blokjes, blancheer de hele bladeren in water met zout in ca. 5 min. beetgaar. pel en snipper de ui en het knoflook. ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook en de spekblokjes al omscheppend 5 min. voeg de venkelblokjes toe en bak ze 2 min. mee. laat alles al omscheppend op een halfhoog vuur in ca. 5 min. bijna gaar smoren. schep de tomaatblokjes en de tijm erdoor en breng alles op smaak met peper en zout. vul de venkelschuitjes met het mengsel. zet de venkelschuitjes 5 min. in de oven, 200 c. serveer direct.
Receptnummer: 72 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 22 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept