Nieuws   Zoeken 

Gonda's piccalilly voor Alexandra
Ingredienten: (1 pers.):
(3 (jam)potjes van 450 gr)
1 kleine ui
1 rode paprika
100 gr bloemkoolroosjes
100 gr broccoliroosjes
100 gr komkommer
75 gr zout
2 zakjes gemalen mosterdzaad (Sillvo)
1 el koenjit (Conimex)
1 tl kerriepoeder
40 gr bloem
4 el suiker
1 teentje knoflook
1 el gembersiroop
1 el olie
½ l azijn
Bereiding:
Ui snipperen, paprika en komkommer in kleine stukjes snijden, bloemkool en broccoli in heel kleine roosjes verdelen. In een pan 2 liter water met het zout aan de kook brengen. Groenten in ca. 5 minuten knapperig gaar koken. In een vergiet onder koud stromend water afspoelen (om kookproces te stoppen), laten uitlekken en afkoelen. In een kommetje mosterdpoeder, koenjit, kerriepoeder, bloem en suiker door elkaar roeren en de knoflook erboven uitpersen. Al roerende gembersiroop, olie en ca. 3 el azijn toevoegen. Blijven roeren tot het een glad papje is en dan nog 3 à 4 el azijn erdoor roeren. In een pan rest van de azijn aan de kook brengen en al roerend het kruidenbloempapje toevoegen, ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken en wat af laten koelen. Potjes in heet sodawater afwassen, goed afspoelen en later uitdruipen. Groenten door de mosterdsaus scheppen en goed mengen. Piccalilly in de potjes scheppen en de potjes nog minstens 2 weken dicht laten zodat de smaak goed kan intrekken. Potten in de koelkast bewaren, ongeopend ca. 4 maanden houdbaar.
Receptnummer: 7219 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Gonda
Opmerking:
Het is een recept dat ik heel lang geleden uit een Allerhande heb gehaald. Ik heb het zelf 1 keer gemaakt omdat mijn moeder, broer en zwager piccalilly zo lekker vinden (kwam goed uit dat het 3 potjes waren) en ik het eens wilde proberen om zelf te maken. Ze vonden het lekker maar wel redelijk zuur. Misschien iets minder azijn gebruiken? Succes ermee!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept