Nieuws   Zoeken 

Barbara's Hollandse mosselen uit Italiƫ
Ingredienten: (2 pers.):
2 plakjes ontbijtspek
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 blik tomaatblokjes
2 theelepels Italiaanse kruiden
1 dl. visbouillon
1 dl. droge witte wijn
zout
zwarte peper
2 kg. mosselen
2 bosuitjes
2 eetlepels fijngeknipte basilicum
Bereiding:
Knip het spek in reepjes. Snipper het sjalotje. Snij de bosuitjes in ringetjes. Bak de reepjes spek zachtjes uit. Bak de sjalotsnippers ca. een minuut mee. Pers de knoflook erboven uit en voeg de tomaatblokjes, de Italiaanse kruiden, de visbouillon en de helft van de wijn toe. Goed roeren en ca. 15 minuten zachtjes laten koken. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Intussen de mosselen schoonboenen onder de kraan en kapotte exemplaren verwijderen. Doe ze in een grote pan en giet de rest van de wijn erover. Ca. 8 minuten laten koken tot alle schelpen open zijn. Pan regelmatig schudden. Vang 1 dl. mosselkookvocht op en roer dit door de saus. Saus op hoog vuur in ca. 5 minuten inkoken tot dikke saus (mosselen warm houden). Schep de mosselen in 2 diepe borden. Schep de saus erover en strooi daar de ringetjes bosui en de basilicum over. Of schep een gedeelte van de saus over de mosselen en serveer de rest er in 2 eenpersoonsschaaltjes apart bij.
Receptnummer: 7227 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Lekker met chiabatta of stokbrood en een salade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept