Nieuws   Zoeken 

Tine's lams-stoofpotje met dadels en amandelen
Ingredienten: (2 pers.):
300 gr.gemarineerde lamsbiefstukjes(ALDI)
150 gr.dadels,
1 rode ui
olijfolie
2 theelepels tomatenpuré
1 mespunt kerriepoeder
1 mespunt kaneel
scheut citroensap
50 gr.geroosterde amandelen
Bereiding:
Bak het lamsvlees even aan tot het een bruin korstje heeft,haal het uit de pan en bak de ui in stukjes gesneden zachtjes glazig in 3 min.Roer de tomatenpuré en kerriepoeder erdoor,leg het vlees terug in de pan en voeg water toe tot het vlees onderstaat,voeg het kaneel en citroensap toe en laat dit aan de kook brengen en dan heel laag zetten ca.20 minuutjes gaar laten worden.Voeg dan de gehalveerde en ontpitte dadels en amandelen toe nog 5 min. Dit gerecht smaakt lekker met gekookte broccoli en zilvervliesrijst of couscous.
Receptnummer: 7260 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Tine Tacx
Opmerking:
Dit recept stond in een huis aan huisblaadje,ik heb er zelf wat aan veranderd b.v.de lamsbiefstukjes,die had ik nog in de diepvries zitten en wist eerst niet goed hoe ik dit klaar moest maken,het is een aanrader om zelf ook eens uit te broberen.Als je gewone lamsvlees neemt,moet je wel zout en peper toevoegen ook meer kaneel en kerrie naar smaak.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept