Ingredienten: (3 pers.):
750 gr pompoenvlees
1 l bouillon
blikje kokosmelk
2 el boter
1 ui
1 aardappel,in blokjes gesneden
2 tenen knoflook
100 gr geraspte kokos
3 bolletjes geconfijte gember, fijngesneden
1 tl sambal
2 el tuinkruiden (thijm, peterselie, e.d.)
1 laurierblaadje
1 dl koffieroom
peper, zout en nootmuskaat | Bereiding:
Fruit de ui, knoflook en voeg daarna de pompoen, aardappelblokjes en bouillon toe, met de kokosmelk, geraspte kokos, gember, laurierblad en kruiden en laat 15 min. koken. Haal het laurierblad uit de soep. Pureer indien gewenst de soep. Voeg de laatste ingredienten toe en leng de soep aan tot de gewenste dikte. Maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat en bestrooi met geroosterde geraspte kokos. |