Scholfilet in tomatenboter
Ingredienten: (4 pers.):
4 kleine scholfilets
1 citroen
peper, zout
3 tomaten
60 gr.ijskoude boter
50 gr. roze garnalen
4 toefjes kervel
Bereiding:
Boen de citroen schoon en snijd er 4 plakjes uit voor de garnering. pers de rest van de citroen uit. besprenkel de scholfilets met citroensap en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. verhit 15 gr. boter en fruit de tomatenstukjes al omscheppend tot een puree. verhit 15 gr. boter in een koekenpan en bak de scholfilets om en om bruin en gaar. snijd de rest van de ijskoude boter in blokjes en voeg al kloppend aan de tomatenpuree toe. blijf roeren tot een romige saus ontstaat. verdeel de vis over de borden en lepel er wat van de tomatenboter overheen. garneer met de garnalen, de gehalveerde plakjes citroen en een toefje kervel.
Receptnummer: 73 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept