Nieuws   Zoeken 

Tine's vis met venkel en kokos
Ingredienten: (4 pers.):
700gr.Gul(jonge kabeljauw)of wijting of gewone kabeljauw,
1/2 citroen,
1 venkel 400 gr.
2 eetl.olijfolie,
1 teentje knoflook,
1 thl.ketoembar,
1 ui,
2 eetl.tomatenpuré,
11/2 dl.dikke kokosmelk,
1/2thl.kerrie
zout en peper naar smaak,
3 el.geraspte kokos,
2 el.paneermeel.
Bereiding:
Citroen uitpersen, vis onder koud water afspoelen. met keukenpapier afdeppen. Besprenkel met citroensap 10 min. intrekken. In hapjespan gesneden ui, knoflook en venkel in olijfolie zachtjes bakken. Ketoembar, tomatenpuré en kokosmelk erdoor roeren. Zonder deksel op matig vuur 5 min. ong. laten koken. Vis met kerrie, zout en peper bestrooien in grote stukken snijden. Door venkelmengsel scheppen. Nog 5 min. zachtjes laten koken. In ovenvaste schaal storten dan de kokos en paneermeel in een kommetje vermengen dat over de vis strooien. 20 min. in de oven. Lekker met sla en patates frites.
Receptnummer: 7334 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept