Nieuws   Zoeken 

Judith en Saskia's roombroodje
Ingredienten: (2 pers.):
-4 eieren
-100 g suiker
-1 zakje vanillesuiker
-65 g bloem
-1/2 liter melk
-2 of meer broodjes zacht en wit
-poedersuiker naar keuze
Bereiding:
BAKKERSROOM: -Scheid 4 eieren één voor één in eiwit en eidooier. -Zet deze op het kopje. -Breek voorzichtig 1 ei en laat deze in de eischeider glijden. Het eiwit zakt in het kopje en de dooier blijft achter. -Doe de dooiers in de beslagkom. -Strooi er 100 g suiker en 1 zakje vanillesuiker bij. -Klop alles ongeveer 5 minuten tot het een dikke, romige crème is. -Roer er 65 g bloem door. Doe dat niet in 1 keer, maar beetje voor beetje. -Klop er dan beetje voor beetje een 1/2 liter melk door. -Doe alles in de steelpan en zet deze op een laag vuur. -Breng het al roerende aan de kook en laat het dik worden. Laat de crème al roerende nog 5 minuten zachtjes koken. -Giet in een bak of in de gootsteen een flinke bodem koud water. -Zet er de pan met de crème in en roer net zo lang tot deze koud is. DE PRESENTATIE: -Pak enkele witte, zachte broodjes en snijd deze doormidden. -Doe er zoveel bakkersroom in als u nodig vindt. -Strooi er eventueel wat poedersuiker over en klaar zijn uw roombroodjes.
Receptnummer: 7337 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Maak extra veel room, want het is echt super lekker en u kunt haast niet geloven dat u dat zelf heeft gemaakt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept