Nieuws   Zoeken 

Barbara's Amerikaanse bieten/gehaktovenschotel
Ingredienten: (2 pers.):
1 eetlepel boter
250 gram rundergehakt
250 gram geraspte gekookte bietjes (vers)
1 ui
1 theelepel bouillonpoeder
zakje aardappelpuree
melk/klontje boter/zout
zout, peper
2 eetlepels room
klontje boter
(eventueel 2 eieren)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Bak de uisnippers ca. 2 minuten in de boter. Voeg het gehakt toe en bak dit in ca. 4 minuten rul. Voeg de geraspte bietjes en bouillonpoeder toe. Schep alles goed om en stoof het geheel 10 minuten in een afgedekte pan. Af en toe roeren. Maak intussen puree met melk, water, zout en een klontje boter volgens gebruiksaanwijzing. Schep zoveel puree door het gehakt/bietenmengsel tot een mooie egale massa is verkregen. Breng op smaak met zout en peper. Doe de massa in een ingevette ovenschaal en strijk het glad. Smelt een klontje boter zonder bruin te laten worden en roer hier de 2 eetlepels room in los. Verdeel dit gelijkmatig over het gerecht en zet de schotel ca. 15 minuten in de oven tot er een bruin korstje op is gekomen. Eventueel 2 spiegeleieren bakken en deze op de schotel leggen.
Receptnummer: 7338 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Red Flannel Hash uit Vermont. Volgens traditie hoort er per persoon een spiegelei op, maar dat is voor ons wat teveel van het goede. Goed van tevoren te bereiden, alleen de room op het laatste moment erover verdelen. Dan wel 20 minuten in de oven om alles goed door te warmen. Lekker met een frisse komkommersalade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept