Nieuws   Zoeken 

Petra's ketjapsaus
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el. olie
2 tl. sambal oelek
1 dl. ketjap
1 el. azijn
2 djoeroekblaadjes
1 eetl. goela djawa (of bruine basterdsuiker
zout
Bereiding:
Hak de ui en de knoflook heel fijn. Verhit de olie en fruit de ui, knoflook en sambal +/- 2 minuten. Voeg een 1/2 dl. water, de ketjap, azijn, en goela djawa (en eventueel djeroek poeroet) Laat de saus +/- 10 minuten sudderen. Haal de blaadjes eruit en breng de saus eventueel op smaak met sambal en zout.
Receptnummer: 7396 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
bij de ketjapspek.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept