Harrie's sambal
Ingredienten: (4 pers.):
3 kopjes olie
1 grote pot sambal oelek 1kg
1 kg uien
1 pot kersenjam
3 volle lepels bruine suiker
1 el citroensap of azijn
2 dikke teentjes knoflook
flinke brok trassi
3 el ketjap
Bereiding:
Olie in de pan of wadjang. Uien snipperen en aanfruiten met de trassi en de knoflook.
Sambal toevoegen doorroeren en dan de pot kersenjam erbij opnieuw alles door elkaar roeren. Nu doen we de bruine suiker erbij en we blijven roeren, dan de citroensap of azijn erbij en daarna de ketjap. De sambal moet een donker rode kleur krijgen is de kleur nog te licht dan nog wat ketjap erbij. Dit geheel op een laag pitje doorkoken totdat de sambal redelijk ingedikt is daarna af laten koelen en in jampotjes doen. Deze sambal is zeer lang houdbaar en kan in de meest uiteenlopende gerechten worden gebruikt. Selamat Makan (eet smakelijk )
Receptnummer: 740 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Harrie
Opmerking:
Van dit gerecht hou je ongeveer 5 jampotjes sambal over dus zorg wel voor genoeg goed schoongemaakte potjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept