Nieuws   Zoeken 

Els' scholrolletjes in ontbijtspek
Ingredienten: (4 pers.):
12 scholfilets( 500 gr.)
12 plakjes ontbijtspek
sap van een 1/2 citroen
beetje zout
2 limoentjes (lemmetjes)
bekertje creme fraiche
1 el room
paar druppels tabasco
verse dille (bosje)
boter
Bereiding:
Op elk plakje spek een scholfiletje leggen, filetjes inwrijven met wat citroensap en oprollen. Spek is al zout dus je hoeft geen extra zout te gebruiken. Evt. wat peper erover malen.Vastmaken met keukengaren of een cocktailprikker. De limoentjes doormidden snijden en met een puntig mes het vruchtvlees eruit snijden. Het vruchtvlees in stukjes snijden. Roer door de crème fraîche room, tabasco en een heel klein beetje zout. De dille fijnsnijden en door de crème fraîche roeren. Met dit mengsel de uitgeholde halve limoentjes vullen. In de koelkast zetten. In een pan boter verhitten, de scholrolletjes erin leggen en op een laag vuurtje 10-15 minuten braden. Regelmatig omdraaien. Op het allerlaatst de fijngesneden stukjes limoen erbij doen. Over 4 borden verdelen en de halve limoentjes erbij leggen. Wat jus op de rolletjes scheppen. Lekker met een salade en al dan niet gebakken krieltjes.
Receptnummer: 7402 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Dit recept is ook heel geschikt als voorgerecht of tussengerecht. De hoeveelheden zijn dan voldoende voor 6 personen. Borden opmaken met wat groen en een paar gehalveerde kerstomaatjes, de rolletjes in het midden leggen, limoentje ernaast
en klaar is Kees! De krieltjes dan natuurlijk weglaten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept