Nieuws   Zoeken 

Laura's Filippijnse gamba's in kokos
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg gamba's
3 el gedroogde kokos
2 1/2 dl kokosmelk
1 tl verse gemberwortel, fijngehakt
8 tenen knoflook, fijngehakt
vers koriander, ter garnering
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Knip met een scherp schaartje de achterkant van de gamba's open; begin bij de kop. Verwijder het darmkanaal. Laat de kop en de staart zitten. 2. Spreid de geraspte kokos uit op een bakplaat en rooster deze in de oven in 10 min. goudbruin. Schep de kokos af en toe om. Haal de kokos van de bakplaat om verbranden te voorkomen. 3. Meng de kokosmelk, gember en knoflook in een grote pan en breng het geheel aan de kook. Voeg de garnalen toe, zet het vuur lager en laat het 5 min. onafgedekt sudderen. Roer regelmatig om aan branden te voorkomen. 4. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de kokos en de koriander. Serveer met rijst.
Receptnummer: 7415 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept