Harrie's assinan babi (zoetzuur varkensvlees)
Ingredienten: (4 pers.):
1 pond niet te vette hamlappen in grote blokjes
75 gr. zelfrijzend bakmeel
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 dl. melk
1 grote ui heel fijn gemaakt
2 tomaten in partjes
2 tl djahe
1 klein blikje ananas ( in stukjes )
1 dl. water
klein potje atjar
1 el ketjap manis
1 el aardappelmeel
1 el bruine basterdsuiker
zout naar smaak
Bereiding:
Maak een saus van de melk, zout, knoflook en bakmeel.
Laat de stukjes vlees hier ongeveer een uur in marineren, bak ze dan in wat olie bruin en laat uitlekken. Breng in een pan het water aan de kook en doe dan de suiker, ui, atjar, ketjap, tomaatstukes, ananasstukjes en de djahe erin.
Bindt de saus met het aardappelmeel en stoof alles gaar. Doe er dan het vlees bij en zet het vuur laag.
Serveer dit gerecht bij witte rijst (nasi).
Selamat Makan ( eet smakelijk )
Receptnummer: 742 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Harrie
Opmerking:
Ik heb v.w.b. de tijd er 45 min. van gemaakt. Echter in de Indische keuken wordt er veel al van te voren klaargemaakt. In dit geval kun je het vlees de avond van te voren marineren en bakken. Indien je dit gerecht als hoofdgerecht wilt, moet je uiteraard meer vlees nemen. Voor mij zijn Nasi ( gekookte witte rijst ) en Nasi Goreng de enige hoofdgerechten alle andere gerechten zijn bijgerechten en zijn bedoeld voor een uitgebreide rijsttafel. Uiteraard staat het een ieder vrij om ieder (bij)gerecht als hoofdgerecht te serveren.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept