Ingredienten: (4 pers.):
1 pond niet te vette hamlappen in grote blokjes
75 gr. zelfrijzend bakmeel
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 dl. melk
1 grote ui heel fijn gemaakt
2 tomaten in partjes
2 tl djahe
1 klein blikje ananas ( in stukjes )
1 dl. water
klein potje atjar
1 el ketjap manis
1 el aardappelmeel
1 el bruine basterdsuiker
zout naar smaak | Bereiding:
Maak een saus van de melk, zout, knoflook en bakmeel.
Laat de stukjes vlees hier ongeveer een uur in marineren, bak ze dan in wat olie bruin en laat uitlekken. Breng in een pan het water aan de kook en doe dan de suiker, ui, atjar, ketjap, tomaatstukes, ananasstukjes en de djahe erin.
Bindt de saus met het aardappelmeel en stoof alles gaar. Doe er dan het vlees bij en zet het vuur laag.
Serveer dit gerecht bij witte rijst (nasi).
Selamat Makan ( eet smakelijk ) |