Nieuws   Zoeken 

Ria's geconfijte knoflook
Ingredienten: (4 pers.):
2 bollen knflook
olijfolie
peper en 2 eetlepels suiker
rozemarijn
Bereiding:
haal de bollen knoflook uit elkaar, zodat er losse tenen in de schil overbrlijven. verhit een flinke scheut olie in een koekenpan of wok. voeg de ongepelde knoflooktenen toe en bestrooi ze met peper en suiker. laat de knoflook 5 minuten sudderen en doe ze over in een ovenschaal. bestrooi de knoflook met rozemarijn en dek de schaal af met aluminiumolie. zet de schaal ongeveer 20 minuten in een oven van 150° C tot de knoflook helemaal zacht is en verwijder vervolgens de schilletjes.
Receptnummer: 7445 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Officieel is dit een tussengerecht, maar omdat ik dat niet kon vinden in het rijtje, heb ik er maar een bijgerecht van gemaakt. het komt trouwens weer eens van een kalender.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept