Tine's chocolademousse
Ingredienten: (6 pers.):
100gr.bittere chocolade
1 eetl.sterke koffie,
2 eierdooiers
10 gr,vanillesuiker.
35cl.slagroom,
2 eiwitten,
18 gr.suiker.
3 eetlepels amaretto

Bereiding:
Chocolade in stukjes breken even in de magnatron laten smelten(een klein stukje chocolade achter houden). Sterke koffie met chocolade mengen. Eierdooiers met vanillesuiker luchtig slaan. Dooiers door de massa mengen zolang het nog warm is. Eiwitten met suiker zeer stijf slaan en samen met de geklopte room en amaretto door de massa mengen. Dan als laatste het overige stukje chocolade héél fijn hakken en erdoor scheppen. Verdeel de mousse over 6 glazen en afgedekt in de koelkast minstens 2 uur laten staan.
Receptnummer: 7447 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Het is niet bepaald een snelklaar recept,je kan dit al een dag van tevoren klaarmaken,b.v.als afsluiting kerstdiner.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept