Nieuws   Zoeken 

Kathleen's varkenslapjes met mozarella
Ingredienten: (4 pers.):
4 varkenslapjes zonder been
2 blikken tomaten in stukjes
1 el kappertjes
125 g mozarella
4 el gemalen parmezaankaas
1/2 groene en 1/2 rode paprika
4 el olijfolie
1 klontje suiker
bloem
2 teentjes knoflook
topaz-kruiden (2 el basilicum, 2 el oregano, 1/4 tl paprikapoeder)
peper en zout
tagliatelle
Bereiding:
Saus : Fijngesnipperde teentjes knoflook stoven (zonder te laten kleuren) en 2 el olijfolie. 2 blikken tomaten in stukjes toevoegen, kruiden met paprikapoeder, basilicum, oregano, peper en zout. Doe er ook het klontje suiker bij. Roer om en laat zonder deksel 20 min. zachtjes pruttelen. Roer er tenslotte 1 el. kappertjes door. De middendoor gesneden varkenslapjes door de bloem wentelen en in 2 el olijfolie aan beide zijden goudbruin bakken. Kruiden met peper en zout. Giet 1/3 van de saus in een brede ovenschotel en schik er de varkenslapjes op. Overgiet met de rest van de saus. Snijdt de groene en orde paprika in ringen en de mozarella in 4 à 5 schijfjes. Verdeel over de schotel en druk de paprikaringen onder in de saus. Bestrooi met parmezaankaas. Laat gedurende 30 min. bakken in de oven (180°). Serveer met tagliatelle.
Receptnummer: 7449 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept