Ingredienten: (4 pers.):
4 grote aardappelen, geschild en in blokjes
2 lente uitjes in ringetjes
2 teentjes knoflook
1 cm gemberwortel of 2 bolletjes gember, gesnipperd
1 groene peper, zonder pitjes, in stukjes
2 el ghee (geklaarde boter) of gewone boter
2 grote tomaten, in stukjes
1 klein kaneelstokje
1/2 tl mosterdzaad
1 el garam masala (pittige kerrie uit India)
1 kardemon, geopend of poeder
4 el yoghurt of dikke room
citroensap | Bereiding:
Kook de aardappel tot net gaar. Bak lente uitjes, knoflook, gember en peper in de boter. Voeg tomaten, kaneel, mosterdzaad, garam massala en kardemom toe en bak het geheel 3 min. Voeg yoghurt toe en kook alles tot een dikke saus. Voeg aardappelen toe en laat zachtjes ca. 5 min. koken. garneren met wat groene lente ui ringetjes. |