Nieuws   Zoeken 

Geert's feestmenu van geroosterde zalm met mandarijntjes
Ingredienten: (4 pers.):
4 zalmfilets
8 mandarijntjes
1 uitje
1 glas droge witte wijn
1 half glas sinaasappelsap
1 theelepeltje griessuiker
200 gr margarine
verse bieslook
Bereiding:
voor de saus: pel de mandarijntjes en verwijder zoveel mogelijk de witte velletjes snij de schil van de mandarijntjes in zeer kleine stukjes pers 4 mandarijntjes snipper het uitje kook de gesnipperde schil samen met de uitjes de wijn het sinaasappelsap zn de suiker in een kleine pan en laat uitkoken tot een licht siroopje rooster de zalm in de oven of op de gril laat de boter smelten zeef de mandarijntjes siroop en meng die door de gesmolten boter giet de lekkere zoete saus op een bord en leg daarin je stuk geroosterde zalm leg de overige maantjes van mandarijntjes 10 sec in de microgolf om ze even op te warmen schik de mandarijntjes rond de zalm werk af met snippertjes bieslook serveer met kroketjes of rijst
Receptnummer: 7455 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
soms is de hoeveelheid mandarijntjes sap van verse 4 mandarijntjes niet voldoende om een goede hoeveelheid siroop te maken gebruik dan een beetje extra sinaasappelsap
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept