Ingredienten: (4 pers.):
300 gr kleine buisjes pasta
25 gr boter of margarine
2 el olijfolie
2 courgettes in dunne plakjes
1 fijngehakt teentje knoflook
2,5 dl slagroom
1 blik uitgelekte tomaat blokjes (netto gewicht 400 gr)
3 takjes verse basilicum(in stukjes geknipt)
zout
peper
1 tomaat in kleine stukjes
parmazaanse kaas
| Bereiding:
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking. Smelt de boter en olie in een wok of braadpan op hoog vuur. Voeg de courgette toe en roerbak 4 min. Voeg knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg slagroom, uitgelekte tomaatblokjes, zout en peper toe en laat alles 2 min. sudderen. Roer de helft van de basilicum erdoor. Giet de pasta af en meng er voorzichtig de saus door. Strooi de overige basilicumblaadjes en de stukjes tomaat erover. Geef er apart Parmezaanse kaas bij. |