Nieuws   Zoeken 

Brie's Chinese eiersoep
Ingredienten: (4 pers.):
1 liter kippenbouilion (eventueel gedeelte vervangen door runder als je een sterkere smaak wilt hebben)
7 eieren
1,5 eetlepels ketjap manis
2 theelepels olijfolie
zout/peper
1 teentje knoflook
peterselie
1/2 ons gekookte ham
2 voorjaarsuien (of jonge prei)
1 jonge prei
Bereiding:
Breng de bouilion aan de kook en meng ondertussen 4 eieren/olie/ketjap/knoflook/zout en peper in een kom. Braad de uien (of 2 jonge prei) licht aan tot dat ze licht glazig zijn en voeg ze bij de bouilion. Wanneer de soep kookt voeg je het mengsel uit de kom toe via een vergiet of een grofe zeef zodat er sliertjes ontstaan. De soep niet meer laten koken. Met de overige eieren maak je een dunne ommelet en snij deze in dunne reepjes. De ham en de overige prei in dunnen reepjes snijden en samen met de gesneden ei onder in de soepkom stoppen. Soep eroverheen, toefje peterselie erop en smullen maar!
Receptnummer: 7502 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Evenutele variatietip, kipfilet in stukjes snijden en licht aanbraden, wel dat het gaar is, en toevoegen aan de soep.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept