Nieuws   Zoeken 

Pieternel's ciabatta, kip en broccoli
Ingredienten: (3 pers.):
1x grote struik broccoli
2x eetlepel Cantadou kruidenkaas
1x eetlepel franse mosterd
2x eetlepel oestersaus (AH)
3x snufje peper
1x Ciabatta Brood
1x dubbele kipfilet (400gr)
1x theelepeltje zout
1x theelepel citroensap
6x druppel worchestershire saus
2x eetlepel ketchup
2x theelepel steakkruiden Silvo
5x eetlepel Arachide olie
2x eetlepel geraspte pittig belegen kaas
1x snufje dragon
Bereiding:
Snijd het Ciabatta brood in tweeën en in de lengte in. Doe het brood in de oven volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de kip in blokjes van 2 cm, meng daar de mosterd, oestsersaus, peper, zout, citroensap, worchestershire saus, ketchup, steakkruiden, doorheen. Laat dit even een uurtje intrekken (of bij haast juist niet!) Zet op hoog vuur een kookpan (medium) op, met daarin de olie. Als de olie zeer heet is de gemarineerde kip er 3 minuten in braden, voeg er de kruidenkaas aan toe, en nadat dit is gesmolten de broccoli (welke in kleine stukjes is gesneden met weinig stam). Zet het vuur wat lager en laat de broccoli onder af en toe omscheppen garen. Na +/- 10 minuten is de broccoli zacht en kan de geraspte kaas en een snufje dragon worden toegevoegd. Na even omscheppen kan het brood uit de oven en gevuld worden met de inhoud van de pan. Probeer ook eens te combineren met andere ingredienten,! Geschiedenis: ‘’Broodje REKO is ontwikkeld op een druilerige zondagmiddag, waarbij alleen nog kip en broccoli in huis was. Vervolgens net zo lang aan het combineren gegaan totdat een aanvaardbare smaak impressie ontstond. Na positieve opmerkingen van diverse personen is besloten het broodje in productie te laten gaan, en voor te stellen aan het grote publiek.’’
Receptnummer: 7514 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Het voordeel van dit gerecht is dat je voor het bereiden één pan nodig hebt (en een oven). Serveer bij dit gerecht: (kant en klare) aardappel salade. Wijn tip: cotes du rhone, rode wijn. nagerecht tip: vanille ijs met slagroom
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept