Ingredienten: (4 pers.):
2 in plakjes gesneden sjalotten
2 in plakjes gesneden knoflook
2 theelepels gemberpoeder
3 theelepels gemalen koriander
350 gram in blokjes gesneden Quorn
2 preien
300 in schijfjes gesneden wortelen
2 zakjes gerapte kokosnoot
4 eetlepels olie
peper en zout
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel gehakte peterselie
4 eetlepels kokosmelk | Bereiding:
meng in een kom de Quorn met de sjalot, de knoflook, de gember en de koriander en laat 10 minuten rusten. meng de kokosnoot met 4 dl water. warm de olie in een diepe pan en fruit de Quorn 3 minuten, waarbij je de blokjes voortdurend omkeert met een spatel. voeg de preien, de wortelen, de sambal en de sojasaus toe, meng voortdurend en laat 4 minuten stoven. giet er de kokosmelk bij en laat nog 3 minuten koken op een laag vuur. breng op smaak met zout en peper en bestrooi met peterselie. serveer met rijst. |