Nieuws   Zoeken 

Vera's gemarineerde karbonades
Ingredienten: (4 pers.):
4 hals- of ribkarbonades
1 zakje Conimex Satémarinade
4 el ketjap manis
2 teentjes knoflook
3 el bbq-saus of shasliksaus
Bereiding:
Maak de marinade niet volgens de gebruiksaanwijzing op het zakje maar als volgt: strooi de marinademix in een glazen schaal, voeg de ketjap manis toe en 1½ dl water. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Meng goed door elkaar en laat het vlees intrekken (min. 15 minuten). Haal het vlees uit de marinade en laat het uitlekken. Verhit intussen 3 el boter in een braadpan. Bak de karbonades mooi bruin aan beide kanten. Voeg de marinade toe en laat aan de kook komen. Laat de karbonades sudderen (naar wens tot ze zacht zijn). Haal de karbonades uit de pan en voeg de bbq-saus of shasliksaus toe. Nog even doorroeren.
Receptnummer: 7539 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Dit recept is prima te combineren met de geraspte knoflook-wortelsalade. Erg lekker als combinatie. Erbij: gegratineerde aardappeltjes, aardappelcroquetten of gebakken aardappelschijfjes. De bbq-saus zorgt ervoor dat er een mooie, lichtgebonden gezoete jus ontstaat.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept