Harrie's sambal goreng ati ajam (hete kippelevertjes)
Ingredienten: (4 pers.):
1/2 pond kippelevertjes
2 grote fijngesneden uien
2 fijngesneden teentjes knoflook
stukje trassie
plakje laoswortel (of poeder 1 th.lepel)
1 blaadje daun salam
zout, peper, nootmuskaat en sambal naar smaak
slaolie
Bereiding:
Fruit in slaolie de uien, knoflook, trassie en de sambal. Doe de levertjes erbij en maak het af met zout, peper, laos, nootmuskaat en daun salam.
Laat het geheel ongeveer 15 min. op een klein vuur gaar sudderen tot een dikke saus.
Smaakt lekker bij witte rijst
Receptnummer: 756 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Harrie
Opmerking:
Indien u vaak Indisch kookt, is het gemakkelijk om b.v. laos- of djahewortel te kopen en deze in plakken te snijden. Als u ze dan apart in kleine doosjes doet kunt u ze in de vriezer ontzettend lang goed houden. Niet vergeten de schil eraf te halen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept