Ingredienten: (4 pers.):
4 kippebouten (ca. 1 kg)
3 el Dijonmosterd
2 uien
3 teentjes knoflook
1 el sambal badjak
6 el olie
2 el ketjap manis
2 el citroensap
gebakken uitjes | Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Kippebouten afspoelen, droogdeppen. Aan alle kanten goed insmeren met mosterd. Ca. 1 uur op koele plaats laten intrekken. Ui fijnsnipperen. Knoflook erboven uitpersen. Sambal toevoegen. Door elkaar mengen. Olie verhitten, kip ca. 15 min. rondom bruin bakken. Kip uit pan nemen en overdoen in licht ingevette ovenschaal. Ui-sambalmengsel toevoegen aan bakvet en al roerende ca. 3 min. bakken. Toevoegen: ketjap, citroensap en een beetje water. Mengsel over de kip schenken. Ovenschaal in het midden van de oven plaatsen. In ca. 30 min. gaar en knapperig bakken. |