Nieuws   Zoeken 

Sonja's bouillabaise (van mijn schoonmoeder)
Ingredienten: (4 pers.):
400 gram kabeljauw (diepvries)
1 zak zeevruchten (AH diepvries)
1 ui
1 prei
1 teentje knoflook
1 grote venkelknol
4 tomaten (ontveld)
1 l vis bouillon (van tablet)
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
peper en zout
Bereiding:
Snij ui, prei, knoflook en venkel in stukken. Ontvel de tomaten en snij deze fijn. Snij de kabeljauw in blokjes. Fruit de ui, knoflook, prei, venkel en geraspte sinaasappelschil in wat olie 3 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg dan kabeljauw en tomaten toe en laat 10 minuten koken (let op dat de kabeljauw niet stukkookt). Als laatste even de zeevruchten onder stromend heet water ontdooien (staat ook zo op de zak). Voeg deze toe en laat ongeveer 1 minuut mee verwarmen en dan direct serveren. Op tafel peper en zout toevoegen en stokbrood met kruidenboter erbij serveren.
Receptnummer: 7576 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Ik ga dit vanavond zelf maken. Let wel op vergeet de sinaasappelschil niet. Dit MOET er echt in.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept