Nieuws   Zoeken 

Miranda's witte chocolademousse
Ingredienten: (4 pers.):
2 eiwitten
2 eierdooiers
200 gr. chocolade, witte
2 dl. slagroom
1 el. sinaasappellikeur
1 vel gelatine, witte
Bereiding:
De gelatine in ruim koud water weken. De chocolade raspen en in het kommetje doen. Eerst de slagroom stijfslaan met een handmixer, deze tot gebruik in de koelkast zetten, en daarna (met schone gardes) de eiwitten stijfslaan. Tot slot de eidooiers schuimig kloppen. De chocolade (onafgedekt) in circa 6 minuten op half vermogen smelten. Tussendoor enkele malen roeren. De gelatine uitknijpen en in het kopje (onafgedekt) in circa 15 seconden op vol vermogen oplossen. De chocolade met de gelatine en de likeur door de eidooiers scheppen, de helft van de slagroom erdoor spatelen, dan de eiwitten en tot slot de rest van de slagroom. De mousse in glazen coupes doen en minstens anderhalf uur laten opstijven in de koelkast. Lekker met wat schoongemaakt vers fruit.
Receptnummer: 7591 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
een ongelooflijk lekker recept, maar wel heel machtig. In een chocoladebakje opgediend en dan wat vers fruit erbij: een leuk idee voor de feestdagen
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept