Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo aardappels
500 gr. andijvie
2 speklapjes
1 pakje spekblokjes | Bereiding:
Wil je snelklaar zijn? koop dan de voorgekookte, voorgewassen en gesneden ingredienten!
Breng de krieltjes aan de kook, bak ondertussen de spekblokje knapperig in hun eigen vet. Marineer evt. de speklapjes met spekl-kruiden met een klein beetje Soja saus (manis) en voeg ze toe aan de koekepan met spekblokjes.
Als de aardappeltjes gekookt zijn (gaar= met de vork er in kunnen prikken)
giet water af. Sneller = in de magnetron (En dan is er maar een bodempje water nodig). De kooktijd is afhankelijk van magnetron, hoeveelheid aardappeltjes en vermogen van de magnetron dus wees creatief.
Voeg wat rauwe andijvie aan de aardappeltjes toe en wat spekvet + blokjes
Stamp het geheel goed door elkaar, en herhaal dit tot je vind dat er genoeg andijvie door de aardappeltjes heen zit (moet niet te overheersend zijn). Zorg dat de spekblokjes er ook lekker doorheen gestampt zitten.
Doe tot slot nog wat geraspte kaas of gewoon een paar plakjes kaas evt. met 2 of 3 plakjes katenspek ter garnering bovenop de stamppot, leg hierna een deksel op de pan.
Maak tot slot de speklapjes heerlijk knapperig, evt beetje water toevoegen om extra jus te krijgen. |