Nieuws   Zoeken 

Mijn (Els) moeders fris-zoete, kruidige rode kool
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr. fijngesneden rode kool
50 gr. gele rozijnen
30 gr. boter
5 gekneusde jeneverbessen
1 kaneelstokje
2 fijngesneden rode uien
1 dl. rode wijn
2 el cranberry-compote (pot)
zout en peper
Bereiding:
De rozijnen ong. 10 minuten wellen in lauw water. In boter de jeneverbessen, kaneelstokje en fijngesneden ui 5 minuutjes bakken op niet te hoog vuur. Kool toevoegen en 3 minuten meebakken. Vervolgens voeg je de wijn, rozijnen, cranberry-compote, 2 dl. water, peper en zout toe. Dit alles laat je 45 minuten afgedekt zachtjes stoven. Af en toe omroeren.Tot slot het kaneelstokje en de jeneverbessen verwijderen en op smaak brengen met zout en peper.
Receptnummer: 7604 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Dit gerecht past uitstekend bij wild. Je kunt het trouwens ruim van te voren klaar maken, ongeveer 8 uur vantevoren. De rode kool dan af laten koelen, kaneelstokje en jeneverbessen eruit halen, bewaren in de koelkast en vlak voor je het nodig hebt op een zacht vuurtje weer verwarmen. Zestig minuten lijkt veel, maar de voorbereiding is natuurlijk zo gepiept, tijdens het stoven heb je weer tijd om andere dingen te doen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept