Nieuws   Zoeken 

Els' kipnuggets met een dipje
Ingredienten: (8 pers.):
Voor ongeveer 30 -32 stuks:

4 ons kipfilet
1 1/2 kop paneermeel
1/2 kop versgeraspte parmezaanse kaas
2 el fijngehakte peterselie
2 eieren
1/2 kop bloem

Voor de dip:
2 el mayonaise
1/2 el zoete chilisaus
1 sinaasappel (onbespoten)
2 tl verse gember
1/2 kop mangochutney
Bereiding:
Snijd de kipfilet in repen van zo'n 5 cm lang. Vermeng in een diep bord de paneermeel, kaas en peterselie. Klop de 2 eieren los. Doe een 1/2 kop bloem in een plastic zak en doe de kipreepjes erbij. Goed schudden. Kip uit het zakje halen en de overtollige bloem eraf schudden. Haal de reepjes door het ei en vervolgens door het paneermeelmengsel. Leg ze op een bord en zet ze een half uurtje in de koelkast. In de tussentijd de dip maken: Roer de mangochutney, mayonaise, zoete chilisaus, 2 tl versgeraspte gember, het sap van de sinaasappel plus wat fijngeraspte sinaasappelschil door elkaar. Frituurvet/olie verhitten en de nuggets in kleine porties gaar en knapperig bakken. Op keukenpapier uit laten lekken en warm houden terwijl de rest wordt gefrituurd. En daarna lekker smullen!
Receptnummer: 7605 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
In plaats van deze dip kun je er natuurlijk bij geven wat je lekker vindt. Zoete chilisaus is sowieso altijd goed als dip. En...je kunt het ook eten als hoofdgerecht, dan is deze hoeveelheid voloende voor 4 personen, frietjes erbij, met of zonder dip... Alles kan.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept