Nieuws   Zoeken 

Beppie's sperziebonen roerbakschotel (van Gabriëlle)
Ingredienten: (4 pers.):
100 gr. katenspek.
100 gr. pepersalami.
250 gr. gehakt (h.o.h.).
2 tenen knoflook.
1 ui.
400 gr. sperziebonen.
1 ½ dl. magere yoghurt.
1 theel. bonenkruid.
30 gr. boter of een beetje olie.
peper/zout naar smaak.
Bereiding:
Snijd het katenspek en de pepersalami in grove stukken. Pel de ui en de knoflook. De ui in niet te kleine stukjes snijden. Snijd de sperziebonen in stukjes van ± 4 cm. en kook ze in water met wat zout beetgaar, ongeveer 10 min., giet ze af. Fruit de ui in de boter/olie en pers de knoflook er boven uit. Bak dan even de salami en het katenspek mee bij de ui en doe het gehakt erbij. Bak dit rul. Doe er dan de sperziebonen bij en alles nog 5 min. doorbakken op een laag vuur. Dan de yoghurt er bij doen en het bonenkruid en nog even doorwarmen. Eet Smakelijk!!
Receptnummer: 7665 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lekker met wilde- of Basmatirijst!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept