Ingredienten: (4 pers.):
200 gr oud (wit) brood zonder korst
2,5 dl melk
2 eieren
50 g krenten / rozijnen
25 g sukade
80 g suiker
1 tl (ruim!) kaneel
30 g boter | Bereiding:
Wrijf met een stevige houten lepel het brood geheel fijn in de kokende melk; vermeng het met de goed gewassen krenten en rozijnen, de gesnipperde sukade, 30 g suiker, de eierdooiers en het stijfgeklopte eiwit. Doe de massa in een vuurvast schoteltje, maak de bovenkant geheel glad, besmeer de oppervlakte met de week gemaakte boer en strooi daarover de rest van de suiker, waardoor de kaneel geroerd is. Zet het schoteltje ongeveer een half uur in de oven op 170 graden om er een korstje op te krijgen. NB. Ik heb vloeibare boter gebruikt En omdat wij geen sukade lusten heb ik dat weggelaten en 75 g rozijnen gebruikt |