Nieuws   Zoeken 

José's chocoladetruffels
Ingredienten: (10 pers.):
pakje cacaopoeder
grote reep pure chocolade
125 gram (room)boter
125 gram poedersuiker
75 ml room
zakje vanillesuiker
Bereiding:
Roer de (zachte) boter en de poedersuiker de room en de vanillesuiker door elkaar tot ze goed vermengd zijn. Maak met een spuitzak met ronde opening kleine bolletjes op een bord of schaal. (Evt. kun je ook hoopjes maken met behulp van twee theelepels). Steek in ieder hoopje een cocktailprikker. Plaats het geheel een uurtje in de vriezer. Smelt de chocolade in een pannetje au bain marie (of in de magnetron, begin dan voorzichtig met 2 minuten). Doe de cacaopoeder in een schaaltje. Doop de bonbonhoopjes in de chocolade tot deze helemaal bedekt is. Even draaien voor het uitlekken. Bedek dit vervolgens met behulp van een lepeltje met de cacaopoeder. Ook hier weer even draaien om te veel te verwijderen. Voorzichtig met een draaiende beweging de cocktailprikkers verwijderen.
Receptnummer: 7668 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit zag ik Rudolf op televisie doen. Dus uitgeprobeerd. Heerlijk! In de bereidingstijd heb ik alleen de tijd gezet dat je daadwerkelijk aan het werk bent. Dat uurtje vriezer valt hier buiten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept