Harrie's macaroni met shoarmavlees en witte bonen in tomatensaus
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr macaroni (grote elleboog)
250 gr shoarmavlees
1 blikjete bonen in tomatensaus
10 champignons (gesneden)
1 pakje knorr macaronimix
1 kleine ui (fijngesneden)
2 el olie
Bereiding:
De macaroni koken volgens de instructies. Ondertussen de bonen of in de pan of, later in de magnetron verwarmen, niet laten koken.
In een maatbeker de mix met de op het pakje aangegeven hoeveelheid water (koud) aanmaken.
In een pan (wadjang) de olie verwarmen en dan de ui erbij, zodra deze glazig is het vlees toevoegen en dit snel aanbraden. Zodra het vlees dichtgeschroeid is de champignons erbij en dit alles even roerbakken.
Dan de mix toevoegen, het gehele mengsel moet net niet onder staan, eventueel water toevoegen.
Dan even op een laag vuurtje laten indikken en zodra het geheel ingedikt is de afgegoten macaroni erbij en nog even goed warm laten worden.
Wel blijven roeren
De bonen apart serveren en op het bord over of naast de macaroni draperen.
Hierbij smaakt heerlijk b.v. sambal en atjar.
Receptnummer: 768 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Harrie
Opmerking:
Het beste is zodra je begint met dit recept gelijk een pan water aan de kook te brengen voor de macaroni, zodra je dan de mix bij het mengsel doet kun je de macaroni in de pan doen en aan de kook brengen. Ik zelf hou altijd 2 min. korter aan dan op de verpakking staat, dan is de mie, spaghetti of in dit geval de macaroni nog lekker stevig.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept