Gebakken scholfilet met zalm
Ingredienten: (6 pers.):
3 teentjes knoflook
1 rood pepertje
1 bosuitje
300 gr. gerookte zalm
6 scholfilets
50 gr.paneermeel
2 eieren (M)
peper,zout
3 el. bloem
1 el olijfolie
30 gr. boter
2 el roerbakolie
1/2 zakje gemengde sal
2 el fijngeknipte bieslook
Bereiding:
Pel de knoflook en snij ze in plakjes,maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ringetjes. maak het bosuitje schoon en snijd het in ringetjes. snijd de gerookte zalm in reepjes. schep de bosui en de zalm doorelkaar.
klop in een diep bord de eieren los met peper en zout. Doe de paneermeel en de bloem elk in een diep bord. Wentel de scholfilets eerst door de bloem, vervolgens door het ei en dan door het paneermeel. verhit de olijfolie met de boter en bak de scholfilets in ca. 4 min. om en om lichtbruin en gaar. verwarm intussen de roerbakolie. voeg de knoflook en de rode peper toe en neem na 2 min. de pan van het vuur. verdeel de scholfilets over 6 borden. leg het zalmmengsel erop en lepel de knoflookpeperolie erover. garneer met een toef gemengde sla en de bieslook.
Receptnummer: 77 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept