Ingredienten: (4 pers.):
1 pakje loempiabladerdeeg.(toko).
100 gr. oesterzwammen.
120 gr. kipfilet.
2 eetl. plantaardige olie.
2 gesnipperde sjalotjes.
100 gr. fijngehakte bamboescheuten (toko).
1/2 rode paprika.
120 gr. fijngesneden taugé.
1 eetl. donkere sojasaus.
1/2 theel. suiker.
plantaardige olie om in te frituren. | Bereiding:
!: Velletjes bladerdeeg loshalen. Elk vel in vieren snijden en tot gebruik afdekken met een vochtige theedoek. 2: Paddestoelen fijnsnijden, kip in kleine plakjes snijden. 3: Kip, paddestoelen,sjalotjes, bamboescheuten en paprika in een braadpan in olie bakken tot de kip wit wordt. Taugé toevoegen en kort meebakken. Al roerend sojasaus en suiker toevoegen. Laten afkoelen. 4: Een eetl. vulling op een vierkantje bladerdeeg scheppen en één punt over de vulling slaan. De twee zijpunten naar binnen vouwen, daarna naar de laatste punt toe oprollen zodat een rolletje ontstaat. Deze laatste punt nat maken en met water vastdrukken. 5: In matig hete olie frituren tot het deeg goudbruin is.(Ik doe dit op de krokettenstand, als je snapt wat ik bedoel!) Het kan ook in een koekenpan met een laag olie! Uitlaten lekken en serveren met een rode saus! (B.v. Viétnamese saus). Eet smakelijk! |