Anne's transportabele kersttoetje
Ingredienten: (4 pers.):
1 blikje Dole meloenblokjes
(uitlekgewicht 263 gram)
1 blikje Dole lichees
(uitlekgewicht 230 gram)
1 mango
scheut rum of jenever
1 kuipje mascarpone
2 dl advocaat
Bereiding:
Laat de fruitblikjes uitlekken, doe de meloen in een afsluitbare bak, snij de lichees in vieren en voeg het erbij, schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes en erbij. Scheut rum of jenever erbij en afsluiten. Meng in een andere afsluitbare bak de mascarpone en advocaat. Sluit ook deze bak af. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Opdienen: maak een bergje mascarpone/advocaat-mengsel in het midden van bordjes en leg de vruchten in een cirkel er om heen met wat van het drankige sap.
Receptnummer: 7722 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Ik had een toetje nodig dat er tegen kon een dag tevoren gemaakt te worden en de volgende dag niet zou smelten tijdens een 2 uur durende autorit. Toen heb ik dit verzonnen. Je kunt natuurlijk ander fruit en andere drank gebruiken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept