Nieuws   Zoeken 

Culigek's broccolitaart met noten en brie
Ingredienten: (4 pers.):
twee struikjes broccoli
6 plakjes bladerdeeg
bakje gezouten gemengde noten
stuk brie
1 zakje geraspte kaas
beker slagroom
2 eieren
3 tenen knoflook
peper en zout
paneermeel
boter om in te vetten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
Maak de broccoli tot kleine stronkjes en was deze onder de kraan en laat uitlekken. Neem een wok en bak de broccoli in olie tot hij beetgaar is. Bekleed ondertussen een bakvorm met bladerdeeg, wel even invetten voordat je dit doet. Bestrooi de bodem met een beetje paneermeel. Doe de gebakken broccoli in de vorm. Strooi de noten erop. (beetje schudden zodat het vermengt) strooi de geraspte kaas erop. Kluts de slagroom met twee eieren, peper, zout en 3 tenen knoflook. Giet dit in het bakblik. Beleg de taart met de in plakken gesneden brie. Bak de taart in de oven in ca. 45 minuten gaar en bruin. Let er op het laatst even op dat de brie niet verbrand, doe er anders alufoli op om dit te voorkomen.
Receptnummer: 776 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Culigek
Opmerking:
De taart is erg machtig dus vier personen hebben hier echt genoeg aan! Serveer eventueel met een frisse salade. Een glas rode wijn is heerlijk hierbij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept