Nieuws   Zoeken 

Piere's asperges op 'Vlaamse wijze'
Ingredienten: (2 pers.):
5 à 10 asperges per persoon (uit het diepvriesvak van de
supermarkt)
2 hardgekookte eieren.
Verse peterselie.
Boter of margarine.
Grof zeezout.
Bereiding:
Leg de diepgevroren asperges in een ketel en zet ze onder water. Laat ze op een zacht vuurtje samen met het wat zeezout even doorkoken tot ze beetgaar zijn. Haal de asperges voorzichtig met een schuimspaan uit het water en laat ze uitlekken. Verkruimel ondertussen de hardgekookte eieren en snij de peterselie fijn.(Ik doe hiervoor de peterselie in een glas en knip er dan met de schaar in). Leg de asperges in een beboterde vuurvaste schaal en strooi er de verkruimelde eieren en peterselie over. Overgiet alles met gesmolten boter en plaats daarna de schotel een vijftal minuten in een voorverwarmde (200 C.) oven. Serveer met stokbrood dat je even mee opwarmt in de oven.
Receptnummer: 7788 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Dit recept kan natuurlijk ook met verse asperges, maar dat vraagt uiteraard meer tijd om het klaar te maken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept