Nieuws   Zoeken 

Ria's piri piri kip met tomatensaus
Ingredienten: (4 pers.):
3 teentjes knoflook
2 eetlepels suiker
2 theelepels tabasco
zout en peper
4 kippenbouten
1 ui
50 gram boter
2 blikken gepelde tomaten à 425 ml
Bereiding:
pel de teentjes knoflook, knijp ze fijn en meng ze met suiker, de tabasco, een theelepel zout en eenhalve theelepel peper. houd de helft van het piri piri mengsel apart. wrijf de bouten in met de andere helft. pel en snipper de ui. smelt de boter in een diepe braadpan en bak hierin, zodra het schuim is weggetrokken, de kippenbouten voorzichtig aan beide kanten goudbruin. voeg de ui toe en bak deze 3 minuten mee. voeg de gepelde tomaten en de rest van het piri piri mengsel toe. breng de saus aan de kook en laat de kippenbouten op een laag vuur gaar stoven. lekker met roergebakken rijst, paprika en courgette. door de tabasco en peper te vermeerderen kun je het zo heet maken als je zelf wilt.
Receptnummer: 7796 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Ook lekker met hamlappen. alweer een Heinz recept.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept