Nieuws   Zoeken 

Patty's zure eiersaus
Ingredienten: (4 pers.):
2 eieren
2.5 dl water
0.5 a 0.75 dl witte azijn
10 gr bloem
5 gr zout
60 gr roomboter

Bereiding:
Eieren en zout kloppen tot alle samenhang tussen de vliezen verbroken is. Bloem mengen met water en met de azijn bij de eieren voegen. De saus onder voordurend roeren verwarmen tot deze kookt; daarna de boter , in kluitjes verdeeld, door de saus mengen en roeren tot er geen boter meer op drijft.
Receptnummer: 7847 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 12 min.
Opmerking:
Bij gekookt vlees, bij gestoofde vis, over gekookte groente (sperciebonen, asperges, enz..)... Neem voor de variatie iets minder azijn + kappertjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept