Nieuws   Zoeken 

Beppie's chocolade-taart
Ingredienten: (8 pers.):
120 gr halfbittere chocolade.
4 eetl. melk.
180 gr. boter/margarine.
180 gr. suiker.
4 eieren.
12 gr. maïzena.
180 gr. bloem.
100 gr. amandelen,
(waarvan de helft fijngehakt).
2 afgestreken eetl. bakpoeder.
2 zakjes donker taartglazuur (à 100 gr.)
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180º C. De chocolade in grove stukken breken, in de hete melk oplossen en af laten koelen. De zachte boter in een hoge kom doen. De opgeloste chocolade, suiker, eieren, maïzena, bloem, gehakte amandelen en bakpoeder toevoegen en alles goed doorroeren. Het deeg in een ingevette springvorm doen (24 cm.)en in het midden van de oven gaar bakken, ± 50 min. Na het bakken de taart op een taartrooster leggen en af laten koelen. Daarna de taart met taartglazuur bestrijken en met de hele (gepelde) amandelen versieren. Voor het glazuur de taartglazuur warm maken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Receptnummer: 7865 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Heb een paar weken geleden een nieuwe springvorm gekocht en daar zat dit recept bij!
Ik denk dat je er ook een andere notensoort voor kan gebruiken!
Veel bakplezier en eet smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept