Nieuws   Zoeken 

Ria's m'chermia, lever met azijn
Ingredienten: (4 pers.):
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 theelepel cayennepoeder
zout en zwarte peper naar smaak
ruim 1 dl melk
500 gram kalfslever in blokjes van 1 cm
1 eetlepe rode wijnazijn
Bereiding:
laat de olie heet worden in een zware koekenpan, voeg de specerijen toe en bak ze gedujrende 10 minuten op laag vuur. voeg water toe en laat tot de helft inkoken. voeg de lever toe en laat deze 20 minuten koken. haal de pan van het vuur en roer de azijn erdoor. zet de pan terug op het vuur en laat het geheel nog 5 minuten koken. serveer warm met witte rijst.
Receptnummer: 7887 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
een Algerijns recept.
als je de stukjes lever aan satéstokjes prikt is het een voorafje en heet het khemia.
uit een Afrikaans kookboek.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept