Nieuws   Zoeken 

Diana's veggi lasagne tivall
Ingredienten: (5 pers.):
1 bakje Tivall mix 250g
snuf Italiaanse keukenkruiden
1 pot Hak Italiaanse groenteschotel of 800g ratatouille (diepvries of blik) of gewoon rode pastasaus uit een pot
snuf oregano
1 zakje Besciamellasaus van Grand Italia
klein bakje Hüttenkäse
ongeveer 45g geraspte verse Parmezaanse kaas
250g grof geraspte mozzarella
lasagne bladen ongeveer 9, hangt er vanaf hoe groot je schaal is
nog ongeveer 45g Parmezaanse kaas voor bovenop
Bereiding:
Bak de tivall mix rul in een paar el (olijf)olie. Hoeft maar heel even, tivall mix zou anders aanbranden. Flinke snuf Italiaanse kruiden erover. Geen zout toevoegen! de tivall mix is al gekruid. Meng de groenteschotel of ratatouille of pastasaus door de tivall mix. Doe er nog wat oregano bij. Maak de besciamella volgens gebruiksaanwijzing. Als de saus klaar is gaat er achtereenvolgens doorheen: de Hüttenkäse, de Parmezaanse kaas en de mozzarella. Wordt een dikke kaassaus. Leg onderin de schaal een laagje tomaten/Tivallsaus. Daarop plakjes lasagne. Daarop de helft van de kaassaus. Weer een laagje lasagne. Dan de rest van de tomatentivallsaus, eventueel nog wat plakjes lasagne en de rest van de kaassaus. Bedek het met de resterende 45g Parmezaanse kaas. Nu in een voorverwarmde oven hetelucht 170 graden 45 minuten.
Receptnummer: 7941 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 65 min.
Opmerking:
Eventueel sla of groente erbij serveren.
Wij vonden de geroosterde bloemkool van @3anne erg lekker hierbij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept