Nieuws   Zoeken 

Marjon's zondagse hutspot-ovenschotel met zalm
Ingredienten: (2 pers.):
ca. 400 gram aardappels
ca. 300 gram ui
ca. 300 gram winterpenen
2 zalmfilets
peper
zout
knoflookpoeder
3 tomaten
2 beschuitjes
(olijf)olie
Bereiding:
Maak van de aardappels, uien en winterpenen hutspot en breng deze op smaak met de peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 voor hetelucht). Doe de hutspot in een lage ovenschaal. Snijd de filets in plakjes en leg deze over de hutspot heen. Bestrooi met peper, zout en knoflook. Leg daarop plakjes tomaat en bestrooi deze eventueel ook. Verkruimel de beschuitjes en dek de ovenschotel daarmee af. Besprenkel er wat olie over (niet te veel!) Zet het 20 à 30 minuten in de oven (de beschuitlaag moet licht verkleuren en de zalm een beetje gaar zijn). Smakelijk eten!
Receptnummer: 7953 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Als je kant-en-klare hutspot neemt, is het natuurlijk helemaal een makkelijk gerecht om te maken. Zelf maak ik altijd voor 3x hutspot en vries dan 2x in. Als ik eens geen zin heb om te koken, is het zo klaar!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept